Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Transporten på vei ut på FV 723 i Årnes, Åfjord

Første transport til Kvenndalsfjellet vindpark gjennomført

Tredje og siste sesong med transporter og montasje av turbiner i Fosen-utbyggingen er nå igang. Det er transporter til Kvenndalsfjellet vindpark i Åfjord som nå står for tur. Den første transporten av to tårndeler og ett turbinhus ble vellykket gjennomført i dag mandag 27. april. 
Dette er den første av vel 800 spesialtransporter som skal gjennomføres denne våren og sommeren. I tillegg til Kven

Nyhetsbrev om transporter 2020

Nyhetsbrev om transporter 2020

Nyhetsbrev om transporter av turbindeler til Kvenndalsfjellet, Harbaksfjellet og Geitfjellet vindparker i postkassene til beboere i vertskommunene etter påske

Fra Monstad kai våren 2019

Turbiner på vei, Sjøvegen ved Monstad kai stenges 14. mars

Stenging av Sjøvegen ved Monstad kai På grunn av mottak og klargjøring av vindturbiner til Harbaksfjellet og Kvenndalsfjellet vindparker vil Monstad kai være stengt for gjennomkjøring igjen med port fra begge sider i perioden mars til september. Første båt vil ankomme uke 14 og porten vil bli stengt fra lørdag 14. mars.

Storheia vindpark, vinter 2020

Fra utbygging til drift for Norges største vindkraftverk

Storheia vindpark i Åfjord kommune på Fosen er med sine 80 turbiner Norges største. Selv om turbinene har produsert en stund er det først nå byggeprosjektet overfører ansvaret for kraftverket til driftsorganisasjonen. Ni ansatte har nå sitt daglige virke på Storheia, som sørger for å årlig levere strøm nok til 400.000 elbiler eller aluminiumsproduksjonen på Karmøy.

Nettside for iskastvarsel

Iskastvarsel på nett og mobil

På Fosen Vind sine hjemmesider er det laget en informasjonsside om iskast.
Her fremgår det hvordan man kan ta sine forholdsregler ved ferdsel i vindparkene vinterstid og dermed også redusere risiko betydelig.
Det er også laget et iskastvarsel som basert på meteorologiske data beregner sannsynligheten for at iskast oppstår. Her vil du varsel for de neste to døgnene i sanntid. Last ned linken

SISTE TURBIN PÅ PLASS: Søndag 11. august ble den siste av de 80 turbinene i Storheia vindpark montert.

Alle turbiner montert i Storheia vindpark

Søndag 11. august ble den siste av vindturbinene montert i Storheia vindpark. Med sine 80 turbiner og 288 MW i effekt blir vindparken Norges største, når den står helt ferdig senere i høst.

Hitra 2 vindpark, sommeren 2019

Snart første kilowattime på nett fra Hitra 2

Hitra 2 vindpark er den minste av de seks prosjektene i Fosen-utbyggingen. Med sine 26 turbiner vil den øke kraftproduksjonen på Hitra med ca 290 GWh, tre ganger det årlige kraftforbruket i kommunen. Etter at anlegget er spenningssatt vil de første elektronene gå ut på nettet, og det kan skje kommende uke. I løpet av høsten vil alle turbinene være ferdig montert og testet og gi full kapasitet.

Transport til Hitra 2 vindpark sommeren 2019

Alle transporter gjennomført!

Fra oppstarten i våres er det nå gjennomført 208 spesialtransporter med politieskorte fra kysthavnen til den nye vindparken på Eldsfjellet. Siste transport med tre turbinblader går etter planen natt til 18. juli. Da er alle delene til Hitra 2 vindpark på plass. 15 turbiner er nå ferdig montert. Montering av de siste og testing av turbinene vil foregå videre utover sensommeren og høsten.

Snoren klippes av ordfører Einar Eian og Lisa Møllevik fra Sør-Roan barneskole

Folkefest i Norges største vindpark

Fosen Vind og Roan kommune inviterte idag til offisiell åpning av Roan vindpark med aktiviteter, servering og konsert.
Rundt fire hundre personer hadde funnet veien til Roan vindpark denne ettermiddagen. Alle ble busset opp fra flere steder rundt om i kommunen og nabokommunen Åfjord. I tillegg til var det invitert mer enn 70 gjester fra kommunen, utbyggingsprosjektet, eiere og andre samarbeidsp

Vis mer