Følg Fosen Vind

Folkefest i Norges største vindpark

Nyhet   •   mai 22, 2019 22:42 CEST

Snoren klippes av ordfører Einar Eian og Lisa Møllevik fra Sør-Roan barneskole

Fosen Vind og Roan kommune inviterte idag til offisiell åpning av Roan vindpark med aktiviteter, servering og konsert.

Rundt fire hundre personer hadde funnet veien til Roan vindpark denne ettermiddagen. Alle ble busset opp fra flere steder rundt om i kommunen og nabokommunen Åfjord. I tillegg til var det invitert mer enn 70 gjester fra kommunen, utbyggingsprosjektet, eiere og andre samarbeidspartnere til å delta i feiringen av Norges største vindpark.

I sin tale i forkant av den offisielle åpningen takket Statkrafts konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen lokalbefolkningen i Roan kommune spesielt for sin imøtekommenhet under byggingen, samt bidrag med å få på plass denne markeringen. Åpningsfesten var et samarbeidsprosjekt mellom Fosen Vind og kommunen med et betydelig bidrag og engasjement fra både kommuneadministrasjonen og frivillige lag og foreninger i kommunen.

Det var ordfører Einar Eian i Roan kommune og Lisa Møllevik fra Sør-Roan barneskole som foretok den offisielle åpningen; en representant for dagens Roan og en for den kommende generasjonen, som skal leve med vindparken som nabo de neste 25 år.

Etter den formelle åpningen var det sykkelløp mellom turbinene med blant annet el-sykkel som premie, trimløype på kultursti som er etablert inne i vindparken og bevertning til alle fremmøtte. En av deltakerne ble også trukket ut til få en tur opp i en av turbinene. Festen ble avsluttet med trønderartisten Thomas Brøndbo. Han bidro til god stemning en times tid før bussene hentet alle ned til bygda igjen.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.