Følg Fosen Vind

Storheia-utbyggingen fortsetter som planlagt

Nyhet   •   des 21, 2018 17:13 CET

Olje- og energidepartementet har i dag gjort kjent at det ikke er grunnlag for å stanse arbeidene med Storheia vindpark. Anmodningen om dette kom fra komiteen som overvåker FNs konvensjon om avskaffelse av alle former for rasediskriminering (CERD) forrige uke.

Komiteen som overvåker FNs konvensjon om avskaffelse av alle former for rasediskriminering (CERD), anmodet forrige uke den norske stat om å stanse byggingen av vindkraftverket på Storheia mens komiteen behandler en klage fra reindriften om Storheia vindkraftverk.

I en pressemelding skriver Olje- og energidepartementet i dag: «Etter grundige overveielser har departementet kommet til at det ikke er grunnlag for å stanse arbeidene med Storheia vindkraftverk. I stedet rettes en henvendelse til komiteen om å trekke anmodningen om anleggsstans tilbake».

- Fosen Vind er tilfreds med avgjørelsen, men nå ser vi framover. I januar fortsetter utbyggingen som planlagt. Selv om alle inngrep allerede er gjort er det mye arbeid som gjenstår før Storheia er klar for turbinmontasjen som starter i april, sier kommunikasjonssjef Torbjørn Steen i Fosen Vind.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.