Gå videre til innhold
Johs. J. Syltern as og Fosen Vind har inngått den største anleggskontrakten noen sinne i norsk vindkraft.
Johs. J. Syltern as og Fosen Vind har inngått den største anleggskontrakten noen sinne i norsk vindkraft.

Pressemelding -

Fosen-entreprenør Johs. J. Syltern skal bygge enda tre vindparker for over 600 millioner kroner

Kontraktene for infrastruktur i de tre siste vindparkene i Fosen-utbyggingen er tildelt fosenselskapet Johs. J. Syltern. Oppdraget har en samlet verdi på over 600 millioner kroner. Entreprenøren har allerede bygget Roan vindpark, som nå er klar for turbinmontasje.

Kontraktene omfatter internveier, turbinfundamenter og øvrig infrastruktur i Kvenndalsfjellet og Harbaksfjellet vindparker i Åfjord kommune på Fosen, samt Geitfjellet vindpark i Snillfjord. Arbeidet vil påbegynnes før sommeren i år og skal være ferdig til vindmøllene skal reises våren 2020.

- Vi har god erfaring med Johs. J. Syltern fra byggingen av infrastruktur i Roan vindpark og adkomstveien til Storheia vindpark. Det er ekstra gledelig at en lokal tilbyder vant frem i konkurransen om den største anleggskontrakten, sier Eivind Torblaa, daglig leder i Fosen Vind.

- Det lokale næringslivet har vist at det er mer enn bare konkurransedyktig. Før utbyggingen startet, anslo vi at lokale og regionale leverandører ville kunne konkurrere om oppdrag til en verdi av mellom 1 og 2 milliarder kroner. Allerede nå kan vi konstatere at trønderske selskaper har vunnet oppdrag for 1,1 milliarder kroner. Regner vi med nasjonale aktører som baserer seg på lokale datterselskap og lokal arbeidskraft, er oppdragsverdien nesten 1,8 milliarder, legger Torblaa til.

Med denne tildelingen er brorparten av arbeidene med Fosen-utbyggingen tildelt. Bare kontraktene for bygging av kraftlinje i de tre siste parkene gjenstår.

For mer informasjon, kontakt:
Daglig leder Eivind Torblaa, Fosen Vind, tlf 959 37 895, eivind.torblaa@fosenvind.no
Daglig leder Øystein Syltern, Johs. J. Syltern as, tlf 99 28 78 00, oystein@syltern.no
Kommunikasjonssjef Torbjørn Steen, Fosen Vind, tlf 911 66 888, torbjorn.steen@fosenvind.no
Prosjektdirektør Jan Petter Birkeland, Statkraft, tlf 991 52 710, jan.petter.birkeland@statkraft.com

Related links

Emner


Fosen Vind etablerer Europas største vindkraftprosjekt på land, seks store vindparker i Sør-Trøndelag på til sammen 1000 MW. Byggingen startet i 2016 og alle vindparkene vil være ferdig bygget og satt i drift i løpet av2020. Statkraft bygger ut vindparkene på vegne av Fosen Vind. Selskapet eies av kraftselskapene TrønderEnergi og Statkraft, samt det europeiske investorkonsortiet Nordic Wind Power DA.

Kontakter

Geir Fuglseth

Geir Fuglseth

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig +47 913 70 572