Gå videre til innhold

Nyhet -

Ny daglig leder i Fosen Vind

Tom Kristian Larsen blir ny daglig leder i Fosen Vind DA fra 1. januar 2021. Larsen har bred erfaring fra energibransjen og har hatt en rekke lederstillinger i Statkrafts internasjonale virksomhet. Han kommer nylig fra stillingen som landsjef for Statkraft i Albania.

Tom Kristian Larsen etterfølger Eivind Torblaa, som går tilbake til Statkraft og blir ansvarlig for selskapets satsing på vind- og solkraft i Storbritannia. Før Larsen ledet Statkrafts arbeid i Albania var han daglig leder for Statkrafts kraftselskap i Nepal, og han har ytterligere ledererfaring fra telekommunikasjonsbransjen i India og Thailand.

Når Tom Kristian Larsen tar over lederansvaret for Fosen Vind er det etter at Fosen Vind har bygget ut Europas største vindkraftprosjekt på land. Investeringsbeslutningen ble tatt i februar for snart fem år siden. Byggingen startet i april 2016 og nå er de 277 vindturbinene montert og satt i drift i seks vindparker.

- Jeg ser frem til å lose Fosen Vind i havn med oppfølgingen av de siste utbyggingsaktivitetene og å tilrettelegge for en årlig produksjon av nær 3,6 milliarder kilowattimer fornybar energi, sier Tom Kristian Larsen. 

Emner

Kontakter

Geir Fuglseth

Geir Fuglseth

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig +47 913 70 572