Gå videre til innhold
I Kvenndalsfjellet vindpark vil det bli installert 27 stk 4,2 MW-turbiner, én færre enn opprinnelig planlagt.
I Kvenndalsfjellet vindpark vil det bli installert 27 stk 4,2 MW-turbiner, én færre enn opprinnelig planlagt.

Nyhet -

Kraftigere vindmøller til de siste tre vindparkene

Fosen Vind har besluttet å installere nye, kraftigere vindmøller enn opprinnelig planlagt i de tre vindparkene som ferdigstilles i 2020. Det gir økt kraftproduksjon, uten at negative virkninger blir større.

Nye, mer effektive vindmøller er kommet på markedet siden Fosen Vind besluttet å bygge ut for to og et halvt år siden. Mens 3,6 MW-turbiner er installert i Roan vindpark i år og skal på plass i Hitra 2 og Storheia vindpark neste år, vil selskapet installere 4,2 MW-turbiner i de tre siste vindparkene.

Turbinstørrelsen økes til 4,2 MW i vindparkene på Harbaksfjellet, og Kvenndalsfjellet i Åfjord kommune og i Geitfjellet vindpark i Snillfjord kommune. Samlet er effektøkningen på 56,4 MW. Det tilsvarer størrelsen på den eksisterende vindparken på Hitra. Den økte, årlige kraftproduksjonen er beregnet til 183 GWh.

- Kraftigere turbiner gir større kraftproduksjon, uten at negative virkninger for miljø og samfunn blir større. Derfor er vi glade for å kunne gjøre dette i de tre siste vindparkene våre, sier Eivind Torblaa, daglig leder i Fosen Vind.

I Kvenndalsfjellet vindpark vil den økt effekten medføre at antallet turbiner i parken reduseres fra 28 til 27. I de to andre opprettholdes antall turbiner, 30 på Harbaksfjellet og 43 på Geitfjellet. I disse vindparkene vil turbinene få større rotordiameter, 117 meter på Harbaksfjellet og 136 meter på Geitfjellet.

Emner

Kategorier

Kontakter

Geir Fuglseth

Geir Fuglseth

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig +47 913 70 572