Gå videre til innhold
Bytting av turbinblader på Kvenndalsfjellet og Harbaksfjellet vindparker

Nyhet -

Bytting av turbinblader på Kvenndalsfjellet og Harbaksfjellet vindparker

Det er oppdaget en svakhet på noen av turbinbladene på Kvenndalsfjellet og Harbaksfjellet vindparker i Åfjord kommune. For å være på den sikre siden vil 20 blader bli demontert for inspeksjon og reparasjon.

Arbeidet vil bli utført som en garantisak av leverandøren Vestas. Kranen som skal løfte ned bladene er allerede på plass på Kvenndalsfjellet. Dette er operasjoner som er væravhengige. Eksakt tidsplan er derfor vanskelig å angi.

I uke 44 vil det komme en båt med seks nye blader. Et område på Monstad kai vil bli benyttet til lagring og reparasjon av blader med feil og til nye blader. Når bladene tas ned vil disse bli byttet med nye blader slik at perioden uten produksjon blir så kort som mulig. Bladene som demonteres vil bli fraktet til Monstad for reparasjon og deretter fraktet tilbake til vindparkene igjen for montering. På Monstad vil det bli satt opp et telt for reparasjonsarbeidet. Dette er planlagt i samarbeid med kommunen, også for å sikre en god avfallshåndtering. Et mindre område vest for Fornybarsenteret vil bli gjerdet inn. Resten av kaien vil ikke bi avsperret bortsatt fra ved anløp av skipet med bladene. Dette er ventet 14. november.

Transportene mellom Kvenndalsfjellet/Harbaksfjellet og Monstad vil gå fra uke 43 til uke 47. Disse vil foregå som under byggeperioden med politieskorte. Hver enkelt transport vil bli gjennomført etter avtale med politiet. Det vil ikke bli kjørt transporter i skoletiden. Første transport er planlagt natt søndag 31.oktober

Spørsmål kan sendes til: service-no@vestas.com

Kategorier

Kontakter

Geir Fuglseth

Geir Fuglseth

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig +47 913 70 572